kuruyemişler, keten tohumlu yoğurtlar, kuru ve yaş meyveler artık pasta/börek/baklavaların yerini almış durumda. tabii bu demek değil ki arada bir bir frambuazlı cheesecake yemiyorum ya da bir künefe gömmüyorum :)))
sanırım artık midem de küçüldü ve şeker bağımlılığım gitgide azalıyor olacak; eğer ağır bir yemek yersem midem isyanları oynuyor.
işbu sağlıklı beslenme serüveni içinde akşamları da evde ciddi ciddi yemek yapar oldum.
bugün köri soslu tavuk denedim mesela.
tarif:
kabak+havuç+mantar+kırmızı ve yeşil biber ince ince kıyılır ve yağda biraz sotelenir.
sonra içine küçük doğranmış tavuklar da eklenir ve bir müddet daha sotelenir.
ayrı bir küçük tencerede 1 çorbakaşığı un tereyağı ile kavrulur ve içine 1 tatlıkaşığı silme köri, yeterince tuz ve karabiber + 1 küçük su bardağı süt ve 1 çay bardağı su eklenerek çırpılarak koyulaşıncaya kadar biraz pişirilir ve sebzeli-tavuklu karışıma eklenir.
tümü10dk kadar kısık ateşte pişirilip dinlendirildikten sonra afiyetle yenir.
çok iyi bir fotoğraf değil ama fotoğrafı şöyle birşey (ciddi ciddi yemek fotoğrafçılığı öğrenmeliyim):
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder